Савез друштава добровољних давалаца крви Републике Српске

СТАЈИЋИ У ПРВОЈ ОВОГОДИШЊОЈ АКЦИЈИ ДАРИВАЊА КРВИ

У невесињској Служби за трансфузијску медицину данас је проведена прва овогодишња акција добровољног даривања крви. Драгоцјену течност дало је седам чланова породице Стајић.
Опширније

ГАТАЧКИ МАТУРАНТИ И ПРОФЕСОРИ У НЕВЕСИЊУ ДАРОВАЛИ ДРАГОЦЈЕНУ ТЕЧНОСТ

Матуранти и професори гатачког Средњошколског центра „Перо Слијепчевић“ данас су даровали крв у Служби за трансфузију у Невесињу.
Опширније

Запослени Завода „Др Мирослав Зотовић“ Бањалука даривали крв

Актив добровољних давалаца крви Завода за физикалну медицину и рехабилитацију „Др Мирослав Зотовић“ Бањалука, јуче је организовао трећу акцију добровољног давања крви запослених ове установе.
Oпширније...

У Љубињу одржана традиционална акција даривања крви

Мала Госпојина се сматра великим празником и славом. Домаћини који не славе славу, одлазе са породицом свечано обучени на разноразне и многобројне саборе и вашаре, који је одржавају око цркава, односно у црквеним портама.
Oпширније...

Представници Савеза друштава добровољних давалаца крви РС учествовали у прослави Дана Републике

Деветог јануара, широм Републике Српске обиљежен је Дан Републике. Тридесет година постојања Републике Српске обиљежено је бројним манифестацијама. Централна прослава била је у Бањој Луци, гдје је одржан свечани дефиле.
Oпширније...

Хуманиста из Бијељине: Даривао више од 100 литара крв

Празници у многима од нас пробуде хуманост, али међу нама има и оних који своје хумане мисије спроводе непрекидно деценијама. Велики хуманиста Жико Тодоровић из Бијељине је онима којима је најпотребније даровао више од 100 литара крви.
Опширније...

будите херој !

једна даривана доза = три спасена живота

Ако погледамо годину која је иза нас, и која је почела као безброј других година које су за нама, са лијепим жељама пуним оптимизма, примјетићемо да је изазов био већи него икад. Било је тешко одржати тај оптимизам на нивоу, било је тешко храбрити људе да могу и кад је све стало.

Успјели смо! Успјели смо очувати оно људско у нама, показати да и у најтежим временима можемо бити ту једни за друге. Савез друштава добровољних давалаца крви Републике Српске са поносом биљежи бројке које свједоче да ово што радимо има своју сврху, да људски живот нема цијену упркос свим недаћама које га снађу. Све прикупљене дозе крви, током читаве године, из свих крајева Српске доказ су да сва наша Друштва добровољних давалаца крви оправдавају своје постојање.

Љубиње, Лакташи, Вишеград, Бијељина, Бањалука, Модрича, Требиње, Лопаре, Брод и Невесиње су градови у којима хуманост не чека невољу. У овим градовима живе људи који знају колико је течност која живот значи непроцјењива. У овим градовима живе људи који се увијек одазову нашим акцијама добровољног даривања крви.

Хвала !

Хвала свима онима који су били с нама у прошлој години, хвала новим члановима, хвала свим људима доброг срца у име Савеза друштава добровољних давалаца крви Републике Српске, и у моје лично име.

Честитам вам предстојеће празнике, са жељом да их проведете у миру, срећи и благостању. Свима нама желим срећну и здраву Нову годину, у којој ће се низати успјех за успјехом, са што мање бола, и што више љубави!

Предсједник Савеза друштава добровољних давалаца крви Републике Српске

Миро Анђелић

Активности Савеза у 2021. помогли

logoers

Мјешовити Холдинг „Електропривреда“ Републике Српске
акционарско друштво Требиње

Видео прилози на YouTube