Савез друштава добровољних давалаца крви Републике Српске

СТАЈИЋИ У ПРВОЈ ОВОГОДИШЊОЈ АКЦИЈИ ДАРИВАЊА КРВИ

У невесињској Служби за трансфузијску медицину данас је проведена прва овогодишња акција добровољног даривања крви. Драгоцјену течност дало је седам чланова породице Стајић.
Опширније

ГАТАЧКИ МАТУРАНТИ И ПРОФЕСОРИ У НЕВЕСИЊУ ДАРОВАЛИ ДРАГОЦЈЕНУ ТЕЧНОСТ

Матуранти и професори гатачког Средњошколског центра „Перо Слијепчевић“ данас су даровали крв у Служби за трансфузију у Невесињу.
Опширније

Запослени Завода „Др Мирослав Зотовић“ Бањалука даривали крв

Актив добровољних давалаца крви Завода за физикалну медицину и рехабилитацију „Др Мирослав Зотовић“ Бањалука, јуче је организовао трећу акцију добровољног давања крви запослених ове установе.
Oпширније...

НОВОГОДИШЊА ЧЕСТИТКА – РИЈЕЧ ПРЕДСЈЕДНИКА САВЕЗА

Ако погледамо годину која је иза нас, и која је почела као безброј других година које су за нама, са лијепим жељама пуним оптимизма, примјетићемо да је изазов био већи него икад. Било је тешко одржати тај оптимизам на нивоу, било је тешко храбрити људе да могу и кад је све стало.
Опширније

Хуманиста из Бијељине: Даривао више од 100 литара крв

Празници у многима од нас пробуде хуманост, али међу нама има и оних који своје хумане мисије спроводе непрекидно деценијама. Велики хуманиста Жико Тодоровић из Бијељине је онима којима је најпотребније даровао више од 100 литара крви.
Опширније

ЛАКТАШАНИ ПОЛОЖИЛИ ИСПИТ ХУМАНОСТИ

Резултати последње овогодишње акције Друштва добровољних даваоца крви Лакташи, стижу као охрабрујуће вијести, бар кад је у питању хуманост. Лакташани су и овај пут положили испит хуманости, дарујући течност која живот значи, у последњој овогодишњој акцији даривања крви, која је одржана у два наврата, 25. и 28. децембра, 2020. године.
Опширније

будите херој !

једна даривана доза = три спасена живота

У поводу славе града Светог Пантелејмона ДДДК “Здравље” из Бијељине организовало је традиционалну акцију даривања крви. Они су ову активност почели 3.августа и завршили данас.

Око 120 давалаца крви из Друштва добровољних давалаца /ДДДК/ “Здравље” из Бијељине као и њихових гостију из Српске и Србије даровало је крв за потребе трансфузијске медицине а процјењује се да ће бити узето преко 100 доза крви.

Зоран Јовановић је вишегодишњи давалац крви. До сада је крв даровао 25 пута.

Међу добровољним даваоцима у крви све је више младих али и жена. Милена Чолић до сада је 13 пута даровала крв.

Бијељинско Друштво добровољних давалаца крви има добру сарадњу и са осталим Удружењима у Српској и Србији. Током традиционалне акције даривања крви организоване поводом обиљежавања градске славе Пантелина у Бијељини су им се придружиле и колеге из Србије као и 12 друштава из цијеле Републике СРпске, међу њима и из Требиња.

У Заводу за трансфузијску медицину у Бијељини кажу да су овакве акције од великог значаја, а посебно током љета када се потребе за резервама крви повећавају.У Бијељини како истичу таквих проблема нема, јер је реализовано неколико великих акција добровољног давалаштва крви.

Поред ове акције предходних дана организовано су крв дали Припадници Полицијске управе Бијељина ,Друштво добровољних давалаца крви Коренита , Актив Младих СДС Семберија током којих је узето између 250 и 300 доза крви. Данас је планирано узимање преко 100 доза крви.

ДДДК “Здравље” из Бијељине постоји од 1992 године и данас броји близу 900 чланова , а у посљедње вријеме прикључује им се и све већи број младих.

Извор: АРЕНА ТВ

Активности Савеза у 2020. помогли

logoers

Мјешовити Холдинг „Електропривреда“ Републике Српске
акционарско друштво Требиње

Видео прилози на YouTube