Савез друштава добровољних давалаца крви Републике Српске

Запослени Завода „Др Мирослав Зотовић“ Бањалука даривали крв

Актив добровољних давалаца крви Завода за физикалну медицину и рехабилитацију „Др Мирослав Зотовић“ Бањалука, јуче је организовао трећу акцију добровољног давања крви запослених ове установе.
Oпширније...

НОВОГОДИШЊА ЧЕСТИТКА – РИЈЕЧ ПРЕДСЈЕДНИКА САВЕЗА

Ако погледамо годину која је иза нас, и која је почела као безброј других година које су за нама, са лијепим жељама пуним оптимизма, примјетићемо да је изазов био већи него икад. Било је тешко одржати тај оптимизам на нивоу, било је тешко храбрити људе да могу и кад је све стало.
Опширније

Хуманиста из Бијељине: Даривао више од 100 литара крв

Празници у многима од нас пробуде хуманост, али међу нама има и оних који своје хумане мисије спроводе непрекидно деценијама. Велики хуманиста Жико Тодоровић из Бијељине је онима којима је најпотребније даровао више од 100 литара крви.
Опширније

ЛАКТАШАНИ ПОЛОЖИЛИ ИСПИТ ХУМАНОСТИ

Резултати последње овогодишње акције Друштва добровољних даваоца крви Лакташи, стижу као охрабрујуће вијести, бар кад је у питању хуманост. Лакташани су и овај пут положили испит хуманости, дарујући течност која живот значи, у последњој овогодишњој акцији даривања крви, која је одржана у два наврата, 25. и 28. децембра, 2020. године.
Опширније

будите херој !

једна даривана доза = три спасена живота

Добровољни даваоци крви из земље и региона и ове године окупиће се у Бијељини на традиционалним сусретима који ће се одржати од трећег до осмог августа, у организацији бијељинског Друштва добровољних давалаца крви ,,Здравље“.

Пантелински сусрети добровољних давалаца крви, 28. по реду, окупиће у Бијељини активне даваоце крви. Позиву се одазвао велики број наших пријатеља, чланова друштава добровољних давалаца крви из Републике Српске и Србије, а због ситуације око корона вируса ове године са нама неће бити пријатељи даваоци крви из Црне Горе. Драге госте дочекаћемо шестог августа, каже предсједник ДДДК ,,Здравље“ Владо Симић прецизирајући да ће наредног дана, седмог августа, распоређени по групама, у времену од осам до 13 часова, одржати акцију добровољног даривања крви у бијељинској Служби за трансфузијску медицину, са којом имају дугогодишњу успјешну сарадњу.

Симић истиче задовољство да су ове традиционалне сусрете поводом славе гарада, Светог Пантелејмона, успјели да организују и у вријеме епидемије корона вируса, а током сусрета испоштоваће све препоручене мјере заштите у борби против ширења корона вируса.

Болесници чије изљечење, а понекад и сам живот зависи од трансфузијског лијечења, на жалост не могу чекати да епидемија прође и да се отворе границе и зато смо презадовољни бројем давалаца који ће доћи и показати да је хуманост на првом мјесту, а надамо се да ће велики број давалаца бити у могућности да дарује крв, што је потврда да је њихово здравствено стање добро. Испоштоваћемо све препоручене мјере заштите, истиче Владо Симић.

Домаћини ће, након спровођења акције даривања крви, за коју очекују да ће бити успјешна, драге госте водити у обилазак града, а посјетиће Бању Дворове, Етно село ,,Станишићи“, ,,Семберски салаш“ и манастир Светог Василија Острошког. Гости и домаћини ће након ручка у сали цркве у Дворовима наставили дружење уз музику у мотелу ,,Нено“.

/*Семберија инфо*/

 

Активности Савеза у 2020. помогли

logoers

Мјешовити Холдинг „Електропривреда“ Републике Српске
акционарско друштво Требиње

Видео прилози на YouTube