Овог јутра говорили смо о раду Савеза друштава добровољних давалаца крви Републике Српске, а гост програма Радио Требиња био је предсједник овог савеза, наш суграђанин Миро Анђелић.
Кровна организација која окупља десет друштава добровољних давалаца крви у Српској ове године обиљежава 15 година постојања и рада.

Годишње за потребе лијечења пацијената у здравственим установама Српске дарују између пет и пет и по хиљада доза најдрагоцјеније течности.

Уз редовне акције организованог даривања, ови хероји хуманости у свако доба дана и ноћи спремни су да реагују ако је хитна потреба за дозом крви.

Захваљујући изузетним односима са друштвима давалаца у Србији и Црној Гори – довољна је само једна СМС порука упућена пријатељима хуманистима па да неопходне количине течности која живот значи дођу до наших пацијената који се лијече у здравственим установама ових земаља.

На крв се ниједног тренутка није чекало ни у вријеме рестиктивних мјера заштите од пандемије, каже Анђелић додајући да су се хуманисти упркос ризику одазивали сваком позиву да дарују своје драгоцјене капи.

Жељели би да у наредном периоду давалаштво снажније заживи међу генерацијама које долазе, а обрадује их када виде да се млади људи и без позива радо укључују у ове хумане акције...

Разговарао Дарко Куртовић.