Савез друштава добровољних давалаца крви Републике Српске

ЉУБИЊЦИ ДАРОВАЛИ КРВ У НЕВЕСИЊУ

Чланови Удружења добровољних давалаца крви „Љубиње“ из Љубиња јуче су даровали крв у Служби за трансфузију у Невесињу. У акцији, коју Љубињци већ традиционално организују поводом крсне славе невесињске Болнице, Св. Василија Острошког, прикупљено је 13 доза драгоцјене течности.
Опширније

Мајевчани даровали драгоцјену течност

У Лопарама је данас организована добровољна акција даривања крви у организацији Дома здраве ове мајевичке општине, Удружења Добровољних даваоца крви Лопара,
Опширније

Запослени Завода „Др Мирослав Зотовић“ Бањалука даривали крв

Актив добровољних давалаца крви Завода за физикалну медицину и рехабилитацију „Др Мирослав Зотовић“ Бањалука, јуче је организовао трећу акцију добровољног давања крви запослених ове установе.
Oпширније...

Одржана традиционална акција даривања крви у Равном

У организацији Друштва добровољних давалаца крви „Љубиње“ и Трансфузијског центра СКБ Мостар, 13. фебруара 2020. године организована је још једна традиционална акција добровољног даривања крви.
Oпширније...

Хуманиста из Бијељине: Даривао више од 100 литара крв

Празници у многима од нас пробуде хуманост, али међу нама има и оних који своје хумане мисије спроводе непрекидно деценијама. Велики хуманиста Жико Тодоровић из Бијељине је онима којима је најпотребније даровао више од 100 литара крви.
Опширније

будите херој !

једна даривана доза = три спасена живота

Поштовани даваоци крви,
Желим да поводом овог важног дана изразим своје велико задовољство вама, чланицама Савеза које сте и у вријеме пандемије изазване корона вирусом дале своје велики допринос. Ниједан људски живот није угашен због недостатка овог лијека. Ви представљате нашу снагу и Савез је јако поносан на вас.

Ви, наши хумани хероји, добровољни даваоци и овај пут сте дали потврду да са правом носите тај назив.

Држећи се упута надлежних органа и сарадњи са Заводом и Службама за трансфузијску медицину одлазили сте и даровали лијек који нема замјену, широм Републике Српске.

Велику захвалност првенствено дугујемо вама, даваоцима крви и организацијама које се баве овом хуманом активношћу, на јако квалитетан и одговоран начин.

Велику захвалност дугујемо и нашим пријатељима-сарадницима у Републици Србији који су обезбједили крв за наше пацијенте који се лијече по здравственим установама широм Србије. Мрежа наших сарадника је веома разграната, од Пирота до Новог Сада.

Посебну захвалност упућујемо за ВМА Београд, гдје нам је за једног пацијента требало преко 150 јединица крви.

Савез ове године прославља јубилеј, петнаест година постојања и успјешног рада.

Због већ познатих разлога нисмо у прилици реализовати планиране активности поводом јубилеја, на Дан добровољних давалаца крви.

Када се створе услови и ова активност ће се спровести у дјело.

Останимо ослоњени једни на друге и у свакој стопи пута који корачамо не заборавимо да смо људи, те да наш живот вриједи и траје онолико колико смо доброг подарлили другима.

У име Савеза и своје лично име, свим добровољним даваоцима крви и људима добре воље, упућујем искрене честитке поводом 14. јуна, Свјетског дана добровољних давалаца крви.

Предсједник СДДДКРС
Миро Анђелић      

Активности Савеза у 2020. помогли

logoers

Мјешовити Холдинг „Електропривреда“ Републике Српске
акционарско друштво Требиње

Видео прилози на YouTube