У данашњој акцији добровољног давања крви у Вишеграду прикупљено је 50 доза ове драгоцјене течности за потребе Болнице у Фочи.

Трансфузиолог Универзитетској болници у Фочи Маја Кујунџић рекла је да је акција веома значајна због попуњавања резерви крви у Клиничком центру у том граду.

„Ријеч је о уобичајеним потребама, које су због ванредног стања и могућности мањег давалаштва доведене у питање“, додала је Кујунџићева.

Добровољни давалац Драган Јоксимовић крв је даровао 60. пут.

„Крв се даје из чисте љубави. Тако сам усмјерио и сина, који ће данас заједно са мном осми пут даровати драгоцјену течност“, каже Јоксимовић.

Предсједник Друштва добровољних давалаца крви „Стара Херцеговина“ Перо Крстић рекао је да су услови у којима се организује акција специфични и да су примијенили све мјере заштите које подразумијева ванредно стање.

Предсједник Актива добровољних давала крви „Хидроелекране на Дрини“ Мирослав Марјановић изразио је захвалност грађанима, руководству општине Вишеград и предузећа Хидроелектране, на организацији и одзиву на ову акцију.

Организатори акције су Друштво добровољних давалаца крви „Стара Херцеговина“ и Актив добровољних давалаца крви „Хидроелекране на Дрини“, под покровитељством општине Вишеград.

У акцију добровољног давања крви, осим организатора, укључили су се грађани, припадници Граничне полиције, те станица полиције Вишеграда и Рудог.

Извор: СРНА