Савез друштава добровољних давалаца крви Републике Српске

ЉУБИЊЦИ ДАРОВАЛИ КРВ У НЕВЕСИЊУ

Чланови Удружења добровољних давалаца крви „Љубиње“ из Љубиња јуче су даровали крв у Служби за трансфузију у Невесињу. У акцији, коју Љубињци већ традиционално организују поводом крсне славе невесињске Болнице, Св. Василија Острошког, прикупљено је 13 доза драгоцјене течности.
Опширније

Мајевчани даровали драгоцјену течност

У Лопарама је данас организована добровољна акција даривања крви у организацији Дома здраве ове мајевичке општине, Удружења Добровољних даваоца крви Лопара,
Опширније

Запослени Завода „Др Мирослав Зотовић“ Бањалука даривали крв

Актив добровољних давалаца крви Завода за физикалну медицину и рехабилитацију „Др Мирослав Зотовић“ Бањалука, јуче је организовао трећу акцију добровољног давања крви запослених ове установе.
Oпширније...

Одржана традиционална акција даривања крви у Равном

У организацији Друштва добровољних давалаца крви „Љубиње“ и Трансфузијског центра СКБ Мостар, 13. фебруара 2020. године организована је још једна традиционална акција добровољног даривања крви.
Oпширније...

Хуманиста из Бијељине: Даривао више од 100 литара крв

Празници у многима од нас пробуде хуманост, али међу нама има и оних који своје хумане мисије спроводе непрекидно деценијама. Велики хуманиста Жико Тодоровић из Бијељине је онима којима је најпотребније даровао више од 100 литара крви.
Опширније

будите херој !

једна даривана доза = три спасена живота

У Служби за трансфузију крви у Невесињу јуче је поводом Митровдана одржана акција добровољног даривања крви. Укупно је пријављено 90 давалаца, а прикупљене су 83 дозе течности, која живот значи. Подаци говоре, да је ово била најуспјешнија акција давања крви, која је до сада проведена у Невесињу.

Организатори овог хуманог чина, којим се Невесиње данас може похвалити, јесу Општинска борачка организација и Удружење доборвољних давалаца крви Невесиње. Несебичну подршку пружили су им Актив добровољних давалаца крви „Насљеђе“ из Невесиња, удружења добровољних давалаца крви „Гацко“ и „Свети Симеон Мироточиви“ из Гацка, Удружење добровољних давалаца крви „Стара Херцеговина“ из Вишеграда, Удружење добровољних давалаца крви „Љубиње“, Црвени крст и Општинска борачка организација из Билеће, те Актив добровољних давалаца крви ХЕТ-а из Требиња.

Данашња акција је и прва проведена у сарадњи са Савезом друштава добровољних давалаца крви Републике Српске. Тим поводом, данас је у невесињској Служби за трансфузију боравио предсједник Савеза Миро Анђелић. Каже да, иако је први пут у Невесињу, са собом носи позитивне утиске.

„Друштво ДДК из Невесиња и трансфузиолошка служба су ме одушевили. Посебно морам да похвалим доктора Максима Брења и његове сараднике, који стижу на све акције по Источној Херцеговини “, нагласио је Анђелић.

Он је истакао да је ДДДК из Невесиња почетком мјесеца новембра примљено у Савез друштава добровољних давалаца крви Републике Српске, те изразио наду да ће се сљедећег Митровдана овој хуманој акцији прикључити све чланице Савеза.

Савез друштава добровољних давалаца крви РС припремио је пригодне поклоне и захвалнице за све учеснике данашње акције, а Друштву добровљних давалаца крви из Невесиња уручио новчану помоћ од 500 КМ.

Удружење „Стара Херцеговина“ из Вишеграда по први пут је гостовало у Невесињу. Предсједник овог Удружења Перо Крстић изразио је задовољство што су уприлици да подрже митровданску акцију даривања крви.

Као што је деведесетих година бивало у рату, тако и данас у мирнодопским условим, Херцеговци су показали међусобну солидарност. Из Невесиња је још једном послата порука да на овим подручјима живе људи племенитог и великог срца.

Извор: РАДИО НЕВЕСИЊЕ | Датум:09.11.2019.

Активности Савеза у 2020. помогли

logoers

Мјешовити Холдинг „Електропривреда“ Републике Српске
акционарско друштво Требиње

Видео прилози на YouTube