Савез друштава добровољних давалаца крви Републике Српске

Одржана прва акција добровољног даривања крви у Заводу за физикалну медицину и рехабилитацију „др Мирослав Зотовић“ Бањалукa

Изузетно нам је задовољство да истакнемо одличну реализацију акције добровољног даривања крви у организацији недавно основаног Актива добровољних давалаца крви Завода „Др Мирослав Зотовић“ из Бањалуке.
Опширније

ХО СРЦЕМ ЗА МОДРИЧУ УЧЕСТВОВАЛА НА АКЦИЈИ ДАРИВАЊА КРВИ

Чланови ХО “Срцем за Модричу” учествују на скоро свим акцијама добровољног даривања крви која се организују на подручју наше општине. Стога организатори нас не обавјештавају или позивају појединачно већ то достављају на нашу организацију јер знају да ће се увијек неко одазвати од нашег чланства.
Опширније

Одржана акција добровољног даривања крви у склопу обиљежавања Дана општине Лакташи

Поводом обиљежавања Дана општине Лакташи, у уторак 23. априла 2019. године, Друштво из Лакташа реализовало је 1. овогодишњу акцију даривања крви у ЈЗУ „Др Младен Стојановић“ Лакташи, у сарадњи са Заводом за трансфузијску медицину Републике Српске.
Oпширније...

За будућност добровољног давалаштва крви у Требињу не треба бринути

Поводом Свјетског дана добровољних давалаца крви данас је градоначелник Требиња Мирко Ћурић примио чланове требињског Удружења добровољних давалца крви и удружења побратима из Србије и Црне Горе.
Oпширније...

ОБИЉЕЖЕН 14. ЈУНИ СВЈЕТСКИ ДАН ДАВАЛАЦА КРВИ

У Лакташима је у петак 14. јуна 2019. године поводом обиљежавања Свјетског дана давалаца крви, одржана савезна акција даривања крви у сарадњи са Заводом за трансфузијску медицину Републике Српске.У Лакташима је у петак 14. јуна 2019. године поводом обиљежавања Свјетског дана давалаца крви, одржана савезна акција даривања крви у сарадњи са Заводом за трансфузијску медицину Републике Српске.
Опширније

ОДРЖАНА РЕДОВНА АКЦИЈА ДАРИВАЊА КРВИ У ЛАКТАШИМА

Лакташи – У ЈЗУ Дом здравља „Др Младен Стојановић“ Лакташи у петак 27. септембра 2019. године, одржана је трећа годишња акција даривања крви.
Опширније
joomla image gallery

будите херој !

једна даривана доза = три спасена живота

У Служби за трансфузију крви у Невесињу јуче је поводом Митровдана одржана акција добровољног даривања крви. Укупно је пријављено 90 давалаца, а прикупљене су 83 дозе течности, која живот значи. Подаци говоре, да је ово била најуспјешнија акција давања крви, која је до сада проведена у Невесињу.

Организатори овог хуманог чина, којим се Невесиње данас може похвалити, јесу Општинска борачка организација и Удружење доборвољних давалаца крви Невесиње. Несебичну подршку пружили су им Актив добровољних давалаца крви „Насљеђе“ из Невесиња, удружења добровољних давалаца крви „Гацко“ и „Свети Симеон Мироточиви“ из Гацка, Удружење добровољних давалаца крви „Стара Херцеговина“ из Вишеграда, Удружење добровољних давалаца крви „Љубиње“, Црвени крст и Општинска борачка организација из Билеће, те Актив добровољних давалаца крви ХЕТ-а из Требиња.

Данашња акција је и прва проведена у сарадњи са Савезом друштава добровољних давалаца крви Републике Српске. Тим поводом, данас је у невесињској Служби за трансфузију боравио предсједник Савеза Миро Анђелић. Каже да, иако је први пут у Невесињу, са собом носи позитивне утиске.

„Друштво ДДК из Невесиња и трансфузиолошка служба су ме одушевили. Посебно морам да похвалим доктора Максима Брења и његове сараднике, који стижу на све акције по Источној Херцеговини “, нагласио је Анђелић.

Он је истакао да је ДДДК из Невесиња почетком мјесеца новембра примљено у Савез друштава добровољних давалаца крви Републике Српске, те изразио наду да ће се сљедећег Митровдана овој хуманој акцији прикључити све чланице Савеза.

Савез друштава добровољних давалаца крви РС припремио је пригодне поклоне и захвалнице за све учеснике данашње акције, а Друштву добровљних давалаца крви из Невесиња уручио новчану помоћ од 500 КМ.

Удружење „Стара Херцеговина“ из Вишеграда по први пут је гостовало у Невесињу. Предсједник овог Удружења Перо Крстић изразио је задовољство што су уприлици да подрже митровданску акцију даривања крви.

Као што је деведесетих година бивало у рату, тако и данас у мирнодопским условим, Херцеговци су показали међусобну солидарност. Из Невесиња је још једном послата порука да на овим подручјима живе људи племенитог и великог срца.

Извор: РАДИО НЕВЕСИЊЕ | Датум:09.11.2019.

Активности Савеза у 2019. помогли

 

 

 

 

 

hetnobgd150px
Хидроелектране на Требишњици

 

elta hd1

 

LogoAndjelicX

 

motelkonak
logo laktasi 

 

 

 

 

rtrs logo

 

 

КОЛЕКТОР ЦЦЛ д.о.о
Лакташи

 

 

 

Новинска агенција
Глас Српске

 

 

Независне новине
"Studio 078"
Лакташи 
euroexpress

 nova oprma logo

 

 

   

Видео прилози на YouTube