Лакташи – У ЈЗУ Дом здравља „Др Младен Стојановић“ Лакташи у петак 27. септембра 2019. године, одржана је трећа годишња акција даривања крви. Акцију је организовало Друштво добровољних давалаца крви „Лакташи“ у сарадњи са Заводом за трансфузијску медицину Републике Српске из Бањалуке.

Позиву на акцију даривања крви одазвало се укупно 123 даваоца, а након обављеног љекарског прегледа прикупљена је 101 доза крви.
Крв је незамјењива течност која спашава животе. Не постоји умјетна крв без обзира на сва чуда модерне технологије и медицине. Без крви и њених састојака многи болесници не би преживјели. Зато редовни добровољни даваоци крви чине окосницу безбједног и одрживог система у снадбијевању крвљу. Њих мотивише љубав према човјеку, осјећај моралне обавезе и друштвене одговорности.
На подручју општине Лакташи има пуно добровољних давалаца крви, али многи дају крв по потреби и на позив за познатог примаоца. Многи обољели грађани који се лијече у бањалучким болницама, а долазе из различитих градова и општина Републике Српске обраћају се за помоћ лакташком Удружењу.

ddk_laktasi_1.jpg ddk_laktasi_10.jpg ddk_laktasi_11.jpg

ddk_laktasi_12.jpg ddk_laktasi_13.jpg ddk_laktasi_14.jpg

ddk_laktasi_2.jpg ddk_laktasi_3.jpg ddk_laktasi_4.jpg

ddk_laktasi_5.jpg ddk_laktasi_6.jpg ddk_laktasi_7.jpg

ddk_laktasi_8.jpg ddk_laktasi_9.jpg


„Сви ми који се бавимо овом дјелатности не смијемо дозволити да се угрози досадашњи тренд прикупљања крви, а то значи да све трансфузиолошке службе у Републици Српској у сваком тренутку имају довољне количине крви на располагању за лијечење обољелих. Дакле да крв чека пацијента, а не пацијент крв. У том смислу најљепше се захваљујемо свима који су на било који начин помогли реализацију редовне годишње акције даривања крви. Слиједећу акцију даривања крви планирамо за 27. децембар 2019. године и очекујемо још бољи одзив,“ – рекли су из Друштва добровољних давалаца крви „Лакташи“.