Савез друштава добровољних давалаца крви Републике Српске

ЉУБИЊЦИ ДАРОВАЛИ КРВ У НЕВЕСИЊУ

Чланови Удружења добровољних давалаца крви „Љубиње“ из Љубиња јуче су даровали крв у Служби за трансфузију у Невесињу. У акцији, коју Љубињци већ традиционално организују поводом крсне славе невесињске Болнице, Св. Василија Острошког, прикупљено је 13 доза драгоцјене течности.
Опширније

Мајевчани даровали драгоцјену течност

У Лопарама је данас организована добровољна акција даривања крви у организацији Дома здраве ове мајевичке општине, Удружења Добровољних даваоца крви Лопара,
Опширније

Запослени Завода „Др Мирослав Зотовић“ Бањалука даривали крв

Актив добровољних давалаца крви Завода за физикалну медицину и рехабилитацију „Др Мирослав Зотовић“ Бањалука, јуче је организовао трећу акцију добровољног давања крви запослених ове установе.
Oпширније...

Одржана традиционална акција даривања крви у Равном

У организацији Друштва добровољних давалаца крви „Љубиње“ и Трансфузијског центра СКБ Мостар, 13. фебруара 2020. године организована је још једна традиционална акција добровољног даривања крви.
Oпширније...

Хуманиста из Бијељине: Даривао више од 100 литара крв

Празници у многима од нас пробуде хуманост, али међу нама има и оних који своје хумане мисије спроводе непрекидно деценијама. Велики хуманиста Жико Тодоровић из Бијељине је онима којима је најпотребније даровао више од 100 литара крви.
Опширније

будите херој !

једна даривана доза = три спасена живота

Лакташи – У ЈЗУ Дом здравља „Др Младен Стојановић“ Лакташи у петак 27. септембра 2019. године, одржана је трећа годишња акција даривања крви. Акцију је организовало Друштво добровољних давалаца крви „Лакташи“ у сарадњи са Заводом за трансфузијску медицину Републике Српске из Бањалуке.

Позиву на акцију даривања крви одазвало се укупно 123 даваоца, а након обављеног љекарског прегледа прикупљена је 101 доза крви.
Крв је незамјењива течност која спашава животе. Не постоји умјетна крв без обзира на сва чуда модерне технологије и медицине. Без крви и њених састојака многи болесници не би преживјели. Зато редовни добровољни даваоци крви чине окосницу безбједног и одрживог система у снадбијевању крвљу. Њих мотивише љубав према човјеку, осјећај моралне обавезе и друштвене одговорности.
На подручју општине Лакташи има пуно добровољних давалаца крви, али многи дају крв по потреби и на позив за познатог примаоца. Многи обољели грађани који се лијече у бањалучким болницама, а долазе из различитих градова и општина Републике Српске обраћају се за помоћ лакташком Удружењу.„Сви ми који се бавимо овом дјелатности не смијемо дозволити да се угрози досадашњи тренд прикупљања крви, а то значи да све трансфузиолошке службе у Републици Српској у сваком тренутку имају довољне количине крви на располагању за лијечење обољелих. Дакле да крв чека пацијента, а не пацијент крв. У том смислу најљепше се захваљујемо свима који су на било који начин помогли реализацију редовне годишње акције даривања крви. Слиједећу акцију даривања крви планирамо за 27. децембар 2019. године и очекујемо још бољи одзив,“ – рекли су из Друштва добровољних давалаца крви „Лакташи“.

Активности Савеза у 2020. помогли

logoers

Мјешовити Холдинг „Електропривреда“ Републике Српске
акционарско друштво Требиње

Видео прилози на YouTube