Савез друштава добровољних давалаца крви Републике Српске

У Лакташима прикупљено 110 доза драгоцјене течности

У петак, 27. децембра 2019. године одржана је четврта годишња акција даривања крви у Дому здравља „Др Младен Стојановић“ Лакташи у
Опширније

Мајевчани даровали драгоцјену течност

У Лопарама је данас организована добровољна акција даривања крви у организацији Дома здраве ове мајевичке општине, Удружења Добровољних даваоца крви Лопара,
Опширније

ПРОТЕКЛА ГОДИНА НАЈУСПЈЕШНИЈА У РАДУ ТРАНСФУЗИОЛОШКЕ СЛУЖБЕ

Служба Завода за трансфузијску медицину у Невесињу испратила је 2019. као најуспјешнију годину у свом досадашњем раду.
Oпширније...

Хуманиста из Бијељине: Даривао више од 100 литара крв

Празници у многима од нас пробуде хуманост, али међу нама има и оних који своје хумане мисије спроводе непрекидно деценијама. Велики хуманиста Жико Тодоровић из Бијељине је онима којима је најпотребније даровао више од 100 литара крви.
Опширније

будите херој !

једна даривана доза = три спасена живота

Актив добровољних давалаца крви Берковићи успјешно је провео акцију даривања крви у склопу Видовданских свечаности, које се обиљежавају у Берковићима. Да даривање крви протекне у реду, побринуо се медицински тим требињске Службе за трансфузију крви, на челу са Начелником трансфузије др Драганом Шаренцем. Одзив давалаца у Берковићима био је веома добар. Од пријављених 58 даваоца крви, 48 је дало крв након обављеног љекарског прегледа, од којих 6 први пут.

Предсједник Актива добровољних давалаца крви Берковићи Саша Окука, истакао је своје задовољство одзивом давалаца: „ Берковићи су мала Општина, али зато имамо пуно људи који су на овај начин спремни помоћи другима. Ово није прва, већ једна од више успјешно организованих акција, што говори да су наши грађани препознали важност даривања крви и радо се одазивају и помажу. Такође овом приликом желимо да се захвалимо предсједнику Савеза друштава добровољних давалаца крви РС Мири Анђелићу из Требиња и Друштву добровољних давалаца крви из Љубиња у чијем смо саставу, на доброј сарадњи и подршци приликом организовања акције даривања крви. Посебну захвалност упућујемо Општини Берковићи која између пуно тога доброга, подржава нас и финансијски“, рекао је предсједник Окука.

Активности Савеза у 2019. помогли

 

 

 

 

 

hetnobgd150px
Хидроелектране на Требишњици

 

elta hd1

 

LogoAndjelicX

 

motelkonak
logo laktasi 

 

 

 

 

rtrs logo

 

 

КОЛЕКТОР ЦЦЛ д.о.о
Лакташи

 

 

 

Новинска агенција
Глас Српске

 

 

Независне новине
"Studio 078"
Лакташи 
euroexpress

 nova oprma logo

 

 

   

Видео прилози на YouTube