Савез друштава добровољних давалаца крви Републике Српске

Одржана прва акција добровољног даривања крви у Заводу за физикалну медицину и рехабилитацију „др Мирослав Зотовић“ Бањалукa

Изузетно нам је задовољство да истакнемо одличну реализацију акције добровољног даривања крви у организацији недавно основаног Актива добровољних давалаца крви Завода „Др Мирослав Зотовић“ из Бањалуке.
Опширније

ХО СРЦЕМ ЗА МОДРИЧУ УЧЕСТВОВАЛА НА АКЦИЈИ ДАРИВАЊА КРВИ

Чланови ХО “Срцем за Модричу” учествују на скоро свим акцијама добровољног даривања крви која се организују на подручју наше општине. Стога организатори нас не обавјештавају или позивају појединачно већ то достављају на нашу организацију јер знају да ће се увијек неко одазвати од нашег чланства.
Опширније

Одржана акција добровољног даривања крви у склопу обиљежавања Дана општине Лакташи

Поводом обиљежавања Дана општине Лакташи, у уторак 23. априла 2019. године, Друштво из Лакташа реализовало је 1. овогодишњу акцију даривања крви у ЈЗУ „Др Младен Стојановић“ Лакташи, у сарадњи са Заводом за трансфузијску медицину Републике Српске.
Oпширније...

За будућност добровољног давалаштва крви у Требињу не треба бринути

Поводом Свјетског дана добровољних давалаца крви данас је градоначелник Требиња Мирко Ћурић примио чланове требињског Удружења добровољних давалца крви и удружења побратима из Србије и Црне Горе.
Oпширније...

ОБИЉЕЖЕН 14. ЈУНИ СВЈЕТСКИ ДАН ДАВАЛАЦА КРВИ

У Лакташима је у петак 14. јуна 2019. године поводом обиљежавања Свјетског дана давалаца крви, одржана савезна акција даривања крви у сарадњи са Заводом за трансфузијску медицину Републике Српске.У Лакташима је у петак 14. јуна 2019. године поводом обиљежавања Свјетског дана давалаца крви, одржана савезна акција даривања крви у сарадњи са Заводом за трансфузијску медицину Републике Српске.
Опширније

ОДРЖАНА РЕДОВНА АКЦИЈА ДАРИВАЊА КРВИ У ЛАКТАШИМА

Лакташи – У ЈЗУ Дом здравља „Др Младен Стојановић“ Лакташи у петак 27. септембра 2019. године, одржана је трећа годишња акција даривања крви.
Опширније

будите херој !

једна даривана доза = три спасена живота

У Лакташима је у петак 14. јуна 2019. године поводом обиљежавања Свјетског дана давалаца крви, одржана савезна акција даривања крви у сарадњи са Заводом за трансфузијску медицину Републике Српске. Акцији која је одржана у ЈЗУ Дом здравља „Др Младен Стојановић“ Лакташи одазвало се 86 особа, а након обављеног љекарског прегледа крв је даровало 57 добровољних давалаца крви. Акција је прошла у изузетно топлом и пријатељском расположењу захваљујући активним члановима и волонтерима Савеза.

Иначе овогодишњи слоган Свјетског дана давалаца крви је „Сигурна крв за све“, и циљ ове кампање је подстаћи што већи број људи да постану добровољни даваоци крви, да редовно дарују крв на организованим акцијама даривања крви, које су важне ради изградње чврстих темеља одрживих и довољних националних залиха крви. До 2020. године циљ је Свјетске здравствене организације постићи у свим земљама прикупљање крви само од добровољних, неплаћених давалаца крви.
Свим добровољним даваоцима крви уручене су захвалнице и ситни поклони.

Такође овом приликом у име начелника Општине Лакташи на свечаном пријему који је уприличен у просторијама Општине, присутним представницима чланица Савеза обратили су се Санела Ратковић, шеф Одсјека за друштвене дјелатности и Дарко Јерковић. „Ово је прилика да вам се захвалимо и честитамо овај лијепи празник. Ово што ви чините сви добровољни даваоци крви веома је похвално, јер сваки пут када дарујете крв, знате да сте тиме некоме помогли и спасили нечији живот. Увјерени смо како ће сарадња са Савезом и Друштвом из Лакташа бити и даље веома добра, тим више што нам је на првом мјесту добробит свих наших грађана. Обављајући своју дјелатност представљате дио цивилног друштва који је неопходан и пријеко потребан, па ћемо ми као Општина и даље настојати пружати вам потребну подршку, услове за рад и реализацију ваших активности“- рекла је Санела.Помоћник министра здравља и социјалне заштите РС, Прим. др Љиљана Иванчић и шеф службе за прикупљање крви Завода за трансфузијску медицину РС Прим. др Веселка Ћејић, подржале су акцију даривања крви испред својих институција као и свечану манифестацију организовану истог дана, обраћајући се свим присутним, упућујући им искрене жеље и честитке. Захваљујући трансфузији крви и крвних састојака сваке године спашавају се милиони живота сваке године. На овај начин пацијентима се живот продужава или се обезбјеђује дужи и квалитетнији живот. Давалаштво крви помаже комплексне медицинске и хируршке процедуре. Трансфузија крви има кључну улогу у спашавању живота мајки и беба, али и у несрећама које је проузроковала природа или људски фактор, поручиле су докторице.

Користимо прилику да се захвалимо Министарству здравља и социјалне заштите РС, Заводу за трансфузијску медицину РС, Општини Лакташи, ЈЗУ Дому здравља „Др Младен Стојановић“ Лакташи, Оружаним снагама БиХ Бригади ваздушних снага и противваздушне одбране, Агенцији за вањско оглашавање Нова опрема д.о.о. Бањалука, брзим поштама ЕуроЕкспрес Бањалука, винарији Анђелић Требиње, као и медијским кућама „Студиу 078“ Лакташи и РТРС приликом организације ове свечане манифестације.

Још једном свим даваоцима крви упућујемо искрене честитке поводом 14. јуна Свјетског дана давалаца крви и захваљујемо се на дарованој крви, чиме сте помогли у лијечењу и спашавању људских живота у Републици Српској и шире.
andjelic 14 jun rtrs
   РТРС - јутарњи програм. Прилог посвећен 14. јуну. Почетак прилога у 2ч:29мин. снимка

sarenac 14 jun rtrs
  РТРС- Српска данас, Прилог посвећен 14. јуну. Почетак прилога у 35 минути снимка.

 

Активности Савеза у 2019. помогли

 

 

 

 

 

hetnobgd150px
Хидроелектране на Требишњици

 

elta hd1

 

LogoAndjelicX

 

motelkonak
logo laktasi 

 

 

 

 

rtrs logo

 

 

КОЛЕКТОР ЦЦЛ д.о.о
Лакташи

 

 

 

Новинска агенција
Глас Српске

 

 

Независне новине
"Studio 078"
Лакташи 
euroexpress

 nova oprma logo

 

 

   

Видео прилози на YouTube