Чланови ХО “Срцем за Модричу” учествују на скоро свим акцијама добровољног даривања крви која се организују на подручју наше општине. Стога организатори нас не обавјештавају или позивају појединачно већ то достављају на нашу организацију јер знају да ће се увијек неко одазвати од нашег чланства.

2019 06 01 DDK RU DARIVANJE KRVI
Тако је било и данас када смо учествовали на акцији даривања крви коју већ традиционално организује ДДК Рафинерија уља Модрича.
На данашњу акцију даривања крви одазвало се 117 лица а узета је крв од 93 даваоца.

Испред наше организације било је неколико чланова а међу њима, као и увијек, протојереј-ставрофор Јадранко Стојановић, који је кратко изјавио:
“Данас смо овдје да учинимо једно добро и хумано дјело, да дарујемо крв и тиме помогнемо онима којима је потребна а често тиме се и спашава живот неком унесрећеном човјеку. Поносан сам на све ове добре људе који су данас овдје а међу њима су и чланови наше Хуманитарне организације “Срцем за Модричу”. И ја сам члан ове хуманитарне организације и сви ми настојимо гдје год можемо да помогнемо људима којима је неопходна било која врста помоћи.”

Протојереј-ставрофор Јадранко Стојановић је вишеструки давалац крви

2019 06 01 DDK RU DARIVANJE KRVI ii dio 38
Овој већ традиционалној акцији удружења ДДК Рафинерија уља Модрича присуствовали су и чланови удружења из Бања Луке, Лакташа, Бијељине, Лопара, Љубиња, Вишеграда, Требиња, Брода, те гости из Србије ,из Коцељева, Галенике, Пригревица, Јагодине, а из Црне Горе из, Никшића ДДДК “Свети Сава”. Међу даваоцима било је и оних са преко стотину давања али и оних који су данас први пут даривали крв.
По обичају, медицински третман и поступак давања крви је провео тим из Болнице у Добоју а ту су били доктори Др Славујевић Божидар и Др Мастиловић Јелена.
Сви су задовољни одзивом давалаца али и домаћинском организацијом акције.

Ваша Срцем за Модричу

Извор. Модрича Инфо