Савез друштава добровољних давалаца крви Републике Српске

Одржана прва акција добровољног даривања крви у Заводу за физикалну медицину и рехабилитацију „др Мирослав Зотовић“ Бањалукa

Изузетно нам је задовољство да истакнемо одличну реализацију акције добровољног даривања крви у организацији недавно основаног Актива добровољних давалаца крви Завода „Др Мирослав Зотовић“ из Бањалуке.
Опширније

ХО СРЦЕМ ЗА МОДРИЧУ УЧЕСТВОВАЛА НА АКЦИЈИ ДАРИВАЊА КРВИ

Чланови ХО “Срцем за Модричу” учествују на скоро свим акцијама добровољног даривања крви која се организују на подручју наше општине. Стога организатори нас не обавјештавају или позивају појединачно већ то достављају на нашу организацију јер знају да ће се увијек неко одазвати од нашег чланства.
Опширније

Одржана акција добровољног даривања крви у склопу обиљежавања Дана општине Лакташи

Поводом обиљежавања Дана општине Лакташи, у уторак 23. априла 2019. године, Друштво из Лакташа реализовало је 1. овогодишњу акцију даривања крви у ЈЗУ „Др Младен Стојановић“ Лакташи, у сарадњи са Заводом за трансфузијску медицину Републике Српске.
Oпширније...

За будућност добровољног давалаштва крви у Требињу не треба бринути

Поводом Свјетског дана добровољних давалаца крви данас је градоначелник Требиња Мирко Ћурић примио чланове требињског Удружења добровољних давалца крви и удружења побратима из Србије и Црне Горе.
Oпширније...

ОБИЉЕЖЕН 14. ЈУНИ СВЈЕТСКИ ДАН ДАВАЛАЦА КРВИ

У Лакташима је у петак 14. јуна 2019. године поводом обиљежавања Свјетског дана давалаца крви, одржана савезна акција даривања крви у сарадњи са Заводом за трансфузијску медицину Републике Српске.У Лакташима је у петак 14. јуна 2019. године поводом обиљежавања Свјетског дана давалаца крви, одржана савезна акција даривања крви у сарадњи са Заводом за трансфузијску медицину Републике Српске.
Опширније

ОДРЖАНА РЕДОВНА АКЦИЈА ДАРИВАЊА КРВИ У ЛАКТАШИМА

Лакташи – У ЈЗУ Дом здравља „Др Младен Стојановић“ Лакташи у петак 27. септембра 2019. године, одржана је трећа годишња акција даривања крви.
Опширније
joomla image gallery

будите херој !

једна даривана доза = три спасена живота

Чланови ХО “Срцем за Модричу” учествују на скоро свим акцијама добровољног даривања крви која се организују на подручју наше општине. Стога организатори нас не обавјештавају или позивају појединачно већ то достављају на нашу организацију јер знају да ће се увијек неко одазвати од нашег чланства.

2019 06 01 DDK RU DARIVANJE KRVI
Тако је било и данас када смо учествовали на акцији даривања крви коју већ традиционално организује ДДК Рафинерија уља Модрича.
На данашњу акцију даривања крви одазвало се 117 лица а узета је крв од 93 даваоца.

Испред наше организације било је неколико чланова а међу њима, као и увијек, протојереј-ставрофор Јадранко Стојановић, који је кратко изјавио:
“Данас смо овдје да учинимо једно добро и хумано дјело, да дарујемо крв и тиме помогнемо онима којима је потребна а често тиме се и спашава живот неком унесрећеном човјеку. Поносан сам на све ове добре људе који су данас овдје а међу њима су и чланови наше Хуманитарне организације “Срцем за Модричу”. И ја сам члан ове хуманитарне организације и сви ми настојимо гдје год можемо да помогнемо људима којима је неопходна било која врста помоћи.”

Протојереј-ставрофор Јадранко Стојановић је вишеструки давалац крви

2019 06 01 DDK RU DARIVANJE KRVI ii dio 38
Овој већ традиционалној акцији удружења ДДК Рафинерија уља Модрича присуствовали су и чланови удружења из Бања Луке, Лакташа, Бијељине, Лопара, Љубиња, Вишеграда, Требиња, Брода, те гости из Србије ,из Коцељева, Галенике, Пригревица, Јагодине, а из Црне Горе из, Никшића ДДДК “Свети Сава”. Међу даваоцима било је и оних са преко стотину давања али и оних који су данас први пут даривали крв.
По обичају, медицински третман и поступак давања крви је провео тим из Болнице у Добоју а ту су били доктори Др Славујевић Божидар и Др Мастиловић Јелена.
Сви су задовољни одзивом давалаца али и домаћинском организацијом акције.

Ваша Срцем за Модричу

Извор. Модрича Инфо

Активности Савеза у 2019. помогли

 

 

 

 

 

hetnobgd150px
Хидроелектране на Требишњици

 

elta hd1

 

LogoAndjelicX

 

motelkonak
logo laktasi 

 

 

 

 

rtrs logo

 

 

КОЛЕКТОР ЦЦЛ д.о.о
Лакташи

 

 

 

Новинска агенција
Глас Српске

 

 

Независне новине
"Studio 078"
Лакташи 
euroexpress

 nova oprma logo

 

 

   

Видео прилози на YouTube