Савез друштава добровољних давалаца крви Републике Српске

У Лакташима прикупљено 110 доза драгоцјене течности

У петак, 27. децембра 2019. године одржана је четврта годишња акција даривања крви у Дому здравља „Др Младен Стојановић“ Лакташи у
Опширније

Мајевчани даровали драгоцјену течност

У Лопарама је данас организована добровољна акција даривања крви у организацији Дома здраве ове мајевичке општине, Удружења Добровољних даваоца крви Лопара,
Опширније

ПРОТЕКЛА ГОДИНА НАЈУСПЈЕШНИЈА У РАДУ ТРАНСФУЗИОЛОШКЕ СЛУЖБЕ

Служба Завода за трансфузијску медицину у Невесињу испратила је 2019. као најуспјешнију годину у свом досадашњем раду.
Oпширније...

Хуманиста из Бијељине: Даривао више од 100 литара крв

Празници у многима од нас пробуде хуманост, али међу нама има и оних који своје хумане мисије спроводе непрекидно деценијама. Велики хуманиста Жико Тодоровић из Бијељине је онима којима је најпотребније даровао више од 100 литара крви.
Опширније

будите херој !

једна даривана доза = три спасена живота

Удружење добровољних давалаца крви општине Невесиње јуче је, на Митровдан, организовало велику акцију давања крви. Овом хуманом чину прикључила су се и друга удружења са простора источне Херцеговине: два Удружења из Гацка, Удружење из Билеће, Актив добровољних давалаца крви из Хидроелектрана на Требишњици, Удружење из Љубиња и актив из Берковића.

Акција је проведена у Трансфузијској служби Болнице Невесиње.

Предсједник невесињског Удружења Драган Стајић рекао је да се на прву годишњицу Удружења одазвао велики број добровољних давалаца. Он је нагласио да је Митровдан одабран због тога што у Невесињу симболише страдање, али и велику побједу.

„Данашња акција је велика ствар за нашу болницу, као и за цијелу Херцеговину“, истакао је Стајић.

Предсједник Актива добровољних давалаца крви из Билеће, Драгољуб Шаренац, данас није био у могућности да да крв. Иначе је до сада то учинио 147 пута.

„Увијек смо се дружили са Невесињцима, па тако и данас на Митровдан “, рекао је Шаренац.

Бошко Бјелогрлић, предсједник добровољних давалаца крви Свети Симеон Мироточиви из Гацка, данас је дао крв 65. пут. Бјелогрлић је истакао значај сарадње Удружења и Трансфузијске службе Болнице Невесиње.

„Ово Удружење је основано 1998. године, и до данас је остварило сарадњу по цијелој Србији, Црној Гори и Републици Српској. Такође нам је много важно да имамо добру сарадњу са сусједном, братском општином Невесиње, и зато смо данас овдје“, нагласио је Бјелогрлић.

Акцији добровољног давања крви у Невесињу, данас су се први пут одазвали представници Актива добровољних давалаца ХЕТ-а.

“На позив Удружења добровољних давалаца крви општине Невесиње дошли смо данас овдје, како бисмо започели сарадњу, јер од свих херцеговачких општина, једино са Невесињем нисмо имали сарадњу и дружење. Од данас ћемо бити велики пријатељи, хуманисти и сарадници“, рекао је Бојан Грубач, предсједник Актива добровољних давалаца крви ХЕТ-а.

Доктор специјалиста трансфузиолог Максим Брењо рекао је да је у данашњој акцији учествовало 50 давалаца крви и да је прикупљено 46 доза.

„Ово је 17. акција у току ове године и овакве акције су веома значајне, зато што је у Болници Невесиње велика потрошња крви, и свака доза је важна. Увијек се трудимо да имамо довољно залиха крви, како бисмо одговорили на све захтјеве“, рекао је др Брењо.

Сви добровољни даваоци одрекли су се захвалних оброка, у корист Удружења за дјецу и омладину са посебним потребама „Моја нада“.

Извор: Радио Невесиње

Активности Савеза у 2019. помогли

 

 

 

 

 

hetnobgd150px
Хидроелектране на Требишњици

 

elta hd1

 

LogoAndjelicX

 

motelkonak
logo laktasi 

 

 

 

 

rtrs logo

 

 

КОЛЕКТОР ЦЦЛ д.о.о
Лакташи

 

 

 

Новинска агенција
Глас Српске

 

 

Независне новине
"Studio 078"
Лакташи 
euroexpress

 nova oprma logo

 

 

   

Видео прилози на YouTube