У невесињској Болничкој служби Завода за трансфузијску медицину РС јуче су по први пут крв даровали чланови Друштва добровољних давалаца крви „Љубиње“ из Љубиња.
Предсједница овог Друштва Даница Костић каже да је акција организована у сарадњи са трансфузиолошком службом и Удружењем добровољних давалаца крви „Невесиње“, а поводом крсне славе невесињске болнице, Св. Василија Острошког. Она је, такође, истакла да на овај начин желе да искажу захвалност према овој установи у којој се лијече и многи пацијенти с подручја љубињске општине.

addkljubinje_2018_1.jpg addkljubinje_2018_10.jpg addkljubinje_2018_2.jpg

addkljubinje_2018_3.jpg addkljubinje_2018_4.jpg addkljubinje_2018_5.jpg

addkljubinje_2018_6.jpg addkljubinje_2018_8.jpg addkljubinje_2018_9.jpg


Од 150 чланова Друштва добровољних давалаца крви „Љубиње“ драгоцјену течност најчешће је даровао шездесетогодишњи Драгиша Војиновић, чак 40 пута.
Први пут крв је даровао као средњошколац, а данас с поносом прича и о свом сину, који је кренуо очевим стопама.
Течност која живот значи јуче је по први пут дала двадесетдвогодишња Љубињка Слађана Ђого. Учинила је то с осмјехом, јер, како каже, њено мало неком значи много.
Невесињци су се и јуче показали као добри домаћини, па су у знак солидарности са својим колегама из Љубиња крв даровали и чланови Удружења добровољних давалаца крви из Невесиња.
Међу њима био је и Слободан Пиљевић, који се овом хуманом чину одазвао 33. пут, а каже да се у трансфузиолошку службу јави и до три пута годишње.
Доктор Максим Брењо задовољан је шестом овогодишњом акцијом, у којој је прикупљено 13 доза драгоцјене течности.

Извор : Радио Невесиње (Тања Ивковић)