Савез друштава добровољних давалаца крви Републике Српске

ЉУБИЊЦИ ДАРОВАЛИ КРВ У НЕВЕСИЊУ

Чланови Удружења добровољних давалаца крви „Љубиње“ из Љубиња јуче су даровали крв у Служби за трансфузију у Невесињу. У акцији, коју Љубињци већ традиционално организују поводом крсне славе невесињске Болнице, Св. Василија Острошког, прикупљено је 13 доза драгоцјене течности.
Опширније

Мајевчани даровали драгоцјену течност

У Лопарама је данас организована добровољна акција даривања крви у организацији Дома здраве ове мајевичке општине, Удружења Добровољних даваоца крви Лопара,
Опширније

Запослени Завода „Др Мирослав Зотовић“ Бањалука даривали крв

Актив добровољних давалаца крви Завода за физикалну медицину и рехабилитацију „Др Мирослав Зотовић“ Бањалука, јуче је организовао трећу акцију добровољног давања крви запослених ове установе.
Oпширније...

Одржана традиционална акција даривања крви у Равном

У организацији Друштва добровољних давалаца крви „Љубиње“ и Трансфузијског центра СКБ Мостар, 13. фебруара 2020. године организована је још једна традиционална акција добровољног даривања крви.
Oпширније...

Хуманиста из Бијељине: Даривао више од 100 литара крв

Празници у многима од нас пробуде хуманост, али међу нама има и оних који своје хумане мисије спроводе непрекидно деценијама. Велики хуманиста Жико Тодоровић из Бијељине је онима којима је најпотребније даровао више од 100 литара крви.
Опширније

будите херој !

једна даривана доза = три спасена живота

У невесињској Болничкој служби Завода за трансфузијску медицину РС јуче су по први пут крв даровали чланови Друштва добровољних давалаца крви „Љубиње“ из Љубиња.
Предсједница овог Друштва Даница Костић каже да је акција организована у сарадњи са трансфузиолошком службом и Удружењем добровољних давалаца крви „Невесиње“, а поводом крсне славе невесињске болнице, Св. Василија Острошког. Она је, такође, истакла да на овај начин желе да искажу захвалност према овој установи у којој се лијече и многи пацијенти с подручја љубињске општине.


Од 150 чланова Друштва добровољних давалаца крви „Љубиње“ драгоцјену течност најчешће је даровао шездесетогодишњи Драгиша Војиновић, чак 40 пута.
Први пут крв је даровао као средњошколац, а данас с поносом прича и о свом сину, који је кренуо очевим стопама.
Течност која живот значи јуче је по први пут дала двадесетдвогодишња Љубињка Слађана Ђого. Учинила је то с осмјехом, јер, како каже, њено мало неком значи много.
Невесињци су се и јуче показали као добри домаћини, па су у знак солидарности са својим колегама из Љубиња крв даровали и чланови Удружења добровољних давалаца крви из Невесиња.
Међу њима био је и Слободан Пиљевић, који се овом хуманом чину одазвао 33. пут, а каже да се у трансфузиолошку службу јави и до три пута годишње.
Доктор Максим Брењо задовољан је шестом овогодишњом акцијом, у којој је прикупљено 13 доза драгоцјене течности.

Извор : Радио Невесиње (Тања Ивковић)

Активности Савеза у 2020. помогли

logoers

Мјешовити Холдинг „Електропривреда“ Републике Српске
акционарско друштво Требиње

Видео прилози на YouTube