Друштво добровољних давалаца крви „Лакташи“ у сарадњи са Заводом за трансфузијску медицину Републике Српске 28. децембра 2017. године реализовало је четврту годишњу акцију добровољног даривања крви, у просторијама Дома здравља Лакташи.


Учесници акције били су чланови Друштва, дугогодишњи сарадници Оружаних снага В и ПВО Маховљани, припадници 6. ПБР и 3. пјешадијског пука (РС) и чланови Мото савеза „Шкорпион“ из Лакташа. На акцији је учествовало 174 добровољаца, а њих 147 дало је драгоцјене капи живота након обављеног љекарског прегледа. Свим учесницима акције уручени су ситни знакови пажње поводом новогодишњих празника.

Друштво добровољних давалаца крви „Лакташи“ чланица је Савеза друштава добровољних давалаца крви РС од 2006. године. У протеклих двадесет годинарада и дјеловања, Друштво је дало свој пуни допринос, у смислу да је организовало 72 акције добровољног даривања крви као и намјенски обезбједило 4621 дозу крви за познатог примаоца.

Добробит о којој овдје причамо, осјетиле су многе особе. То једноставно нема цијену и сваки спашен живот представља врхунац успјеха о којем нема преговора. Једно је сигурно, не смијемо дозволити, да се угрози досадашњи тренд прикупљања крви. Tај тренд значи да сви наши грађани, све трансфузиолошке службе у Републици Српској, у сваком тренутку имају довољне количине крви на располагању.

Још је важније, да добровољни давалац као појединац осјети, да друштво цијени његов допринос који је јединствен и потиче само од најхуманијих људи.

laktasi_dec17_10.jpg laktasi_dec17_11.jpg laktasi_dec17_2.jpg

laktasi_dec17_3.jpg laktasi_dec17_4.jpg laktasi_dec17_5.jpg

laktasi_dec17_6.jpg laktasi_dec17_7.jpg laktasi_dec17_8.jpg

laktasi_dec17_9.jpg