Савез друштава добровољних давалаца крви Републике Српске

ЉУБИЊЦИ ДАРОВАЛИ КРВ У НЕВЕСИЊУ

Чланови Удружења добровољних давалаца крви „Љубиње“ из Љубиња јуче су даровали крв у Служби за трансфузију у Невесињу. У акцији, коју Љубињци већ традиционално организују поводом крсне славе невесињске Болнице, Св. Василија Острошког, прикупљено је 13 доза драгоцјене течности.
Опширније

Мајевчани даровали драгоцјену течност

У Лопарама је данас организована добровољна акција даривања крви у организацији Дома здраве ове мајевичке општине, Удружења Добровољних даваоца крви Лопара,
Опширније

Запослени Завода „Др Мирослав Зотовић“ Бањалука даривали крв

Актив добровољних давалаца крви Завода за физикалну медицину и рехабилитацију „Др Мирослав Зотовић“ Бањалука, јуче је организовао трећу акцију добровољног давања крви запослених ове установе.
Oпширније...

Одржана традиционална акција даривања крви у Равном

У организацији Друштва добровољних давалаца крви „Љубиње“ и Трансфузијског центра СКБ Мостар, 13. фебруара 2020. године организована је још једна традиционална акција добровољног даривања крви.
Oпширније...

Хуманиста из Бијељине: Даривао више од 100 литара крв

Празници у многима од нас пробуде хуманост, али међу нама има и оних који своје хумане мисије спроводе непрекидно деценијама. Велики хуманиста Жико Тодоровић из Бијељине је онима којима је најпотребније даровао више од 100 литара крви.
Опширније

будите херој !

једна даривана доза = три спасена живота

МОДРИЧА – У акцији добровољног давања крви у насељу Милошевац, код Модриче, данас је прикупљено 48 доза крви.
Трансфузиолог у Служби за трансфузију Опште болнице “Свети апостол Лука” Добој Јелена Мастиловић рекла је да заједничкој акцији Мјесне заједнице Милошевац и Друштва добровољних давалаца крви Рафинерије уља Модрича одазвао 51 давалац од којих три нису испунила услове за безбједно давање крви.


– Задовољни смо организацијом акције и дозама крви прикупљеним за потребе Опште болнице у Добоју – изјавила је Срни Мастиловићева.
Она је нагласила да су међу давоцима двије особе која су први пут дали крв, као и два даваоца којима је данашње давање четрдесето.
Мастиловићева је истакла да су залихе крви у Служби за трансфузију у болници Добој добре.
– Сарадња са активима добровољних давалаца крви, организацијама Црвеног крста и другим владиним и невладиним оргнизацијама у општинама регије Добој је добра и до сада нисмо имали тешкоћа у обезјеђивању довољних количина крви за несметан рад – нагласила је Мастиловићева.
Предсједник Мјесне заједнице Милошевац Рајко Брадашевић рекао је да је интересовање за акцију велико и да ће акција постати традиционална.
Предсједник Друштва добровољних давалаца крви Рафинерије уља Модрича Славко Јефтић истакао је да је са данашњом, трећеом зајендичком акцијом, одржаном у Милошевцу прикупљено више од 150 доза крви.
– Годишње чланови овог друштва учествују на четири акције дајући више од 250 доза крви – рекао је Јефтић.

Извор: СРНА

Активности Савеза у 2020. помогли

logoers

Мјешовити Холдинг „Електропривреда“ Републике Српске
акционарско друштво Требиње

Видео прилози на YouTube