Друштво добровољних давалаца крви из Љубиња је 21. септембра 2017. године организовало традиционалну акцију даривања крви, поводом славе општине и Дана друштва добровољних давалаца крви „Љубиње“- Мале Госпојине.
Овој успјешној акцији осим чланова из Љубиња и чланова Актива Берковићи, прикључили су се и сарадници из Требиња, Гацка, Бијељине, Модриче и Никшића.
Укупно је прегледано 99 добровољаца, а њих 88 осјећало се задовољно и испуњено након овог хуманог чина, јер је крв најдрагоцјеније што човјек може дати човјеку.


ljubinje akcija sept 8
Поводом ове манифестације, начелник општине Дарко Крунић, замјеник начелника Марко Гордић и предсједница Скупштине Општине Перса Климента, одржали су традиционални пријем у кабинету начелника. Свечаном пријему присуствовала је министрица Министарства управе и локалне самоуправе, Лејла Решић, предсједник Савеза друштава добровољних давалаца крви Републике Српске, Миро Анђелић и пристигли предсједници Управног одбора Савеза друштава добровољних давалаца крви РС, те делегатски представници из Републике Црне Горе.

Поздрављајући уважене госте, начелник Крунић је рекао, да је даривање крви најљепши и најхуманији начин помагања другима, те је додао како ће општина Љубиње и даље помагати све акције даривања крви које организује ово Друштво. Разговарало се и о разлозима оснивања Савеза, о информисању и едукацији јавности за развијање свијести о култури даривања крви као и неопходне подршке Савезу од стране социјалних партнера и осталих релевантних установа и организација, што је у складу са свим важећим документима и законима из области сигурне крви.
ljubinje akcija sept 9
Захваљујући на лијепом пријему предсједник Савеза је подсјетио, да је свака капљица дароване крви, за добробит свих којима је потребна. „Бити добровољни давалац крви данас представља и обавезу и привилегију, јер никад се не зна кад крв може затребати нама и нашим најмилијим. Како се квалитет и сигурност крви базира на адекватном и сталном броју сигурних добровољних давалаца, добровољно и неплаћено давалаштво крви из ниско ризичних група, свакако треба да представља доминантан облик снабдијевања крвљу и крвним састојцима у односу на породичне даваоце крви“. – додао је предсједник Анђелић

Друштво добровољних давалаца крви из Љубиња овим путем захваљује се свима који су на било који начин помогли реализацију ове свечане активности, посебно истичући велики допринос Општине Љубиње, Општине Берковићи и Савеза друштава добровољних давалаца крви Републике Српске.

ljubinje_akcija_sept_1.jpg ljubinje_akcija_sept_2.jpg ljubinje_akcija_sept_3.jpg

ljubinje_akcija_sept_4.jpg ljubinje_akcija_sept_5.jpg ljubinje_akcija_sept_6.jpg

ljubinje_akcija_sept_7.jpg ljubinje_akcija_sept_8.jpg ljubinje_akcija_sept_9.jpg