Савез друштава добровољних давалаца крви Републике Српске

Одржана прва акција добровољног даривања крви у Заводу за физикалну медицину и рехабилитацију „др Мирослав Зотовић“ Бањалукa

Изузетно нам је задовољство да истакнемо одличну реализацију акције добровољног даривања крви у организацији недавно основаног Актива добровољних давалаца крви Завода „Др Мирослав Зотовић“ из Бањалуке.
Опширније

ХО СРЦЕМ ЗА МОДРИЧУ УЧЕСТВОВАЛА НА АКЦИЈИ ДАРИВАЊА КРВИ

Чланови ХО “Срцем за Модричу” учествују на скоро свим акцијама добровољног даривања крви која се организују на подручју наше општине. Стога организатори нас не обавјештавају или позивају појединачно већ то достављају на нашу организацију јер знају да ће се увијек неко одазвати од нашег чланства.
Опширније

Одржана акција добровољног даривања крви у склопу обиљежавања Дана општине Лакташи

Поводом обиљежавања Дана општине Лакташи, у уторак 23. априла 2019. године, Друштво из Лакташа реализовало је 1. овогодишњу акцију даривања крви у ЈЗУ „Др Младен Стојановић“ Лакташи, у сарадњи са Заводом за трансфузијску медицину Републике Српске.
Oпширније...

За будућност добровољног давалаштва крви у Требињу не треба бринути

Поводом Свјетског дана добровољних давалаца крви данас је градоначелник Требиња Мирко Ћурић примио чланове требињског Удружења добровољних давалца крви и удружења побратима из Србије и Црне Горе.
Oпширније...

ОБИЉЕЖЕН 14. ЈУНИ СВЈЕТСКИ ДАН ДАВАЛАЦА КРВИ

У Лакташима је у петак 14. јуна 2019. године поводом обиљежавања Свјетског дана давалаца крви, одржана савезна акција даривања крви у сарадњи са Заводом за трансфузијску медицину Републике Српске.У Лакташима је у петак 14. јуна 2019. године поводом обиљежавања Свјетског дана давалаца крви, одржана савезна акција даривања крви у сарадњи са Заводом за трансфузијску медицину Републике Српске.
Опширније

ОДРЖАНА РЕДОВНА АКЦИЈА ДАРИВАЊА КРВИ У ЛАКТАШИМА

Лакташи – У ЈЗУ Дом здравља „Др Младен Стојановић“ Лакташи у петак 27. септембра 2019. године, одржана је трећа годишња акција даривања крви.
Опширније

будите херој !

једна даривана доза = три спасена живота

Друштво добровољних давалаца крви из Љубиња је 21. септембра 2017. године организовало традиционалну акцију даривања крви, поводом славе општине и Дана друштва добровољних давалаца крви „Љубиње“- Мале Госпојине.
Овој успјешној акцији осим чланова из Љубиња и чланова Актива Берковићи, прикључили су се и сарадници из Требиња, Гацка, Бијељине, Модриче и Никшића.
Укупно је прегледано 99 добровољаца, а њих 88 осјећало се задовољно и испуњено након овог хуманог чина, јер је крв најдрагоцјеније што човјек може дати човјеку.


ljubinje akcija sept 8
Поводом ове манифестације, начелник општине Дарко Крунић, замјеник начелника Марко Гордић и предсједница Скупштине Општине Перса Климента, одржали су традиционални пријем у кабинету начелника. Свечаном пријему присуствовала је министрица Министарства управе и локалне самоуправе, Лејла Решић, предсједник Савеза друштава добровољних давалаца крви Републике Српске, Миро Анђелић и пристигли предсједници Управног одбора Савеза друштава добровољних давалаца крви РС, те делегатски представници из Републике Црне Горе.

Поздрављајући уважене госте, начелник Крунић је рекао, да је даривање крви најљепши и најхуманији начин помагања другима, те је додао како ће општина Љубиње и даље помагати све акције даривања крви које организује ово Друштво. Разговарало се и о разлозима оснивања Савеза, о информисању и едукацији јавности за развијање свијести о култури даривања крви као и неопходне подршке Савезу од стране социјалних партнера и осталих релевантних установа и организација, што је у складу са свим важећим документима и законима из области сигурне крви.
ljubinje akcija sept 9
Захваљујући на лијепом пријему предсједник Савеза је подсјетио, да је свака капљица дароване крви, за добробит свих којима је потребна. „Бити добровољни давалац крви данас представља и обавезу и привилегију, јер никад се не зна кад крв може затребати нама и нашим најмилијим. Како се квалитет и сигурност крви базира на адекватном и сталном броју сигурних добровољних давалаца, добровољно и неплаћено давалаштво крви из ниско ризичних група, свакако треба да представља доминантан облик снабдијевања крвљу и крвним састојцима у односу на породичне даваоце крви“. – додао је предсједник Анђелић

Друштво добровољних давалаца крви из Љубиња овим путем захваљује се свима који су на било који начин помогли реализацију ове свечане активности, посебно истичући велики допринос Општине Љубиње, Општине Берковићи и Савеза друштава добровољних давалаца крви Републике Српске.

Активности Савеза у 2019. помогли

 

 

 

 

 

hetnobgd150px
Хидроелектране на Требишњици

 

elta hd1

 

LogoAndjelicX

 

motelkonak
logo laktasi 

 

 

 

 

rtrs logo

 

 

КОЛЕКТОР ЦЦЛ д.о.о
Лакташи

 

 

 

Новинска агенција
Глас Српске

 

 

Независне новине
"Studio 078"
Лакташи 
euroexpress

 nova oprma logo

 

 

   

Видео прилози на YouTube