Савез друштава добровољних давалаца крви Републике Српске

ЉУБИЊЦИ ДАРОВАЛИ КРВ У НЕВЕСИЊУ

Чланови Удружења добровољних давалаца крви „Љубиње“ из Љубиња јуче су даровали крв у Служби за трансфузију у Невесињу. У акцији, коју Љубињци већ традиционално организују поводом крсне славе невесињске Болнице, Св. Василија Острошког, прикупљено је 13 доза драгоцјене течности.
Опширније

Мајевчани даровали драгоцјену течност

У Лопарама је данас организована добровољна акција даривања крви у организацији Дома здраве ове мајевичке општине, Удружења Добровољних даваоца крви Лопара,
Опширније

Запослени Завода „Др Мирослав Зотовић“ Бањалука даривали крв

Актив добровољних давалаца крви Завода за физикалну медицину и рехабилитацију „Др Мирослав Зотовић“ Бањалука, јуче је организовао трећу акцију добровољног давања крви запослених ове установе.
Oпширније...

Одржана традиционална акција даривања крви у Равном

У организацији Друштва добровољних давалаца крви „Љубиње“ и Трансфузијског центра СКБ Мостар, 13. фебруара 2020. године организована је још једна традиционална акција добровољног даривања крви.
Oпширније...

Хуманиста из Бијељине: Даривао више од 100 литара крв

Празници у многима од нас пробуде хуманост, али међу нама има и оних који своје хумане мисије спроводе непрекидно деценијама. Велики хуманиста Жико Тодоровић из Бијељине је онима којима је најпотребније даровао више од 100 литара крви.
Опширније

будите херој !

једна даривана доза = три спасена живота

Друштво добровољних давалаца крви из Љубиња је 21. септембра 2017. године организовало традиционалну акцију даривања крви, поводом славе општине и Дана друштва добровољних давалаца крви „Љубиње“- Мале Госпојине.
Овој успјешној акцији осим чланова из Љубиња и чланова Актива Берковићи, прикључили су се и сарадници из Требиња, Гацка, Бијељине, Модриче и Никшића.
Укупно је прегледано 99 добровољаца, а њих 88 осјећало се задовољно и испуњено након овог хуманог чина, јер је крв најдрагоцјеније што човјек може дати човјеку.


ljubinje akcija sept 8
Поводом ове манифестације, начелник општине Дарко Крунић, замјеник начелника Марко Гордић и предсједница Скупштине Општине Перса Климента, одржали су традиционални пријем у кабинету начелника. Свечаном пријему присуствовала је министрица Министарства управе и локалне самоуправе, Лејла Решић, предсједник Савеза друштава добровољних давалаца крви Републике Српске, Миро Анђелић и пристигли предсједници Управног одбора Савеза друштава добровољних давалаца крви РС, те делегатски представници из Републике Црне Горе.

Поздрављајући уважене госте, начелник Крунић је рекао, да је даривање крви најљепши и најхуманији начин помагања другима, те је додао како ће општина Љубиње и даље помагати све акције даривања крви које организује ово Друштво. Разговарало се и о разлозима оснивања Савеза, о информисању и едукацији јавности за развијање свијести о култури даривања крви као и неопходне подршке Савезу од стране социјалних партнера и осталих релевантних установа и организација, што је у складу са свим важећим документима и законима из области сигурне крви.
ljubinje akcija sept 9
Захваљујући на лијепом пријему предсједник Савеза је подсјетио, да је свака капљица дароване крви, за добробит свих којима је потребна. „Бити добровољни давалац крви данас представља и обавезу и привилегију, јер никад се не зна кад крв може затребати нама и нашим најмилијим. Како се квалитет и сигурност крви базира на адекватном и сталном броју сигурних добровољних давалаца, добровољно и неплаћено давалаштво крви из ниско ризичних група, свакако треба да представља доминантан облик снабдијевања крвљу и крвним састојцима у односу на породичне даваоце крви“. – додао је предсједник Анђелић

Друштво добровољних давалаца крви из Љубиња овим путем захваљује се свима који су на било који начин помогли реализацију ове свечане активности, посебно истичући велики допринос Општине Љубиње, Општине Берковићи и Савеза друштава добровољних давалаца крви Републике Српске.

Активности Савеза у 2020. помогли

logoers

Мјешовити Холдинг „Електропривреда“ Републике Српске
акционарско друштво Требиње

Видео прилози на YouTube