Поводом Пантелина, ДДДК “Здравље“, у сарадњи са Савезом ДДДК РС и Службом за трансфузијску медицину, организовали су акцију добровољног даровања крви у којој су учествовали чланови друштава из РС, Србије и Црне Горе, али и хумани грађани који нису чланови друштава. Владо Симић, предсједник ДДДК “Здравље” је истакао да је акција спроведена под мотом “Можеш и ти-даруј крв, спаси три живота”. Предсједник Савеза ДДДК РС, Миро Анђелић нагласио да су се чланови друштава одазвали акцији упркос високим температурама ваздуха.

-Чланови Савеза су увијек спремни да учествују у акцијама које су усмјерене на спашавању људског живота и очувања здравља грађана, рекао је Анђелић. Начелница Службе за трансфузијску медицину др Снежана Гегић похвалила је акцију и нагласила да је ово период када је крв потребна, јер су залихе најчешће усвим службама трансфузије обично ниске.

-У нашој служби ни овог љета немамо тај проблем, јер се врло често организују акције даровања крви. Након ове велике акције, тестираћемо дозе крви и упутити их тамо гдје је најпотребније,  а иначе највеће количине крви шаљемо у Клинички центар у Бања Луку,рекла је др Гегић.  Захваљујући овој акцији, обезбијеђено је преко 100 доза крви.

Извор: Семберске новине

 

Видео прилог: АРЕНА ТВ


Видео прилог: IN Televizija