Савез друштава добровољних давалаца крви Републике Српске

У Лакташима прикупљено 110 доза драгоцјене течности

У петак, 27. децембра 2019. године одржана је четврта годишња акција даривања крви у Дому здравља „Др Младен Стојановић“ Лакташи у
Опширније

Мајевчани даровали драгоцјену течност

У Лопарама је данас организована добровољна акција даривања крви у организацији Дома здраве ове мајевичке општине, Удружења Добровољних даваоца крви Лопара,
Опширније

ПРОТЕКЛА ГОДИНА НАЈУСПЈЕШНИЈА У РАДУ ТРАНСФУЗИОЛОШКЕ СЛУЖБЕ

Служба Завода за трансфузијску медицину у Невесињу испратила је 2019. као најуспјешнију годину у свом досадашњем раду.
Oпширније...

Хуманиста из Бијељине: Даривао више од 100 литара крв

Празници у многима од нас пробуде хуманост, али међу нама има и оних који своје хумане мисије спроводе непрекидно деценијама. Велики хуманиста Жико Тодоровић из Бијељине је онима којима је најпотребније даровао више од 100 литара крви.
Опширније

будите херој !

једна даривана доза = три спасена живота

Данас је у Модричи реализована велика акција даривања крви у којој је учествовало четрнаест друштава из земље, те гости из Србије и Црне Горе.
Акцији се одазвало 135 давалаца а прикупљено је 115 јединица крви.
Организатори су били ДДДК Рафинерија уља Модрича ( домаћин акције), Савез добровољних давалаца крви Републике Српске и Служба трансфузиологије крви Добој.


Иначе, Савез добровољних давалаца крви Републике Српске чине једанаест друштава.
Акција је трајала од 09,00 до 14,00 часова и реализована је у просторијама дискотеке Холивоод у Модричи, а након тога уприличен је заједнички ручак за све учеснике акције. Током ручка додијељене су захвалнице друштвима и истакнутим даваоцима крви.
Поред ДДДК Рафинерија уља Модрича, које је било домаћим акције, учешће су узели и чланови друштава из Бања Луке, Лакташа, Брода, Лопара, Бијељине, Љубиња, Требиња, Вишеграда и Рафинерије нафте Брод, те из Србије, “Галеника” Земун, Апатин и Јагодина, а из Црне Горе друштво давалаца крви из Никшића.
Из модриче су се акцији одазвали и многи грађани, самостално, а ту су опет били и чланови Хуманитарне организације “Срцем за Модричу” који редовно учествују у оваквим акцијама.
Током додјеле захвалница, Боро Бијелић, такође редовни давалац крви, обратио се присутнима и том приликом истакао је да модричко удружење је једно од најактивнијих у Републици Српској.
Модрича се још једном показала и доказала да је успјешан организатор и оваквих хуманих акција.


Извор: MODRICAINFO.COM

Активности Савеза у 2019. помогли

 

 

 

 

 

hetnobgd150px
Хидроелектране на Требишњици

 

elta hd1

 

LogoAndjelicX

 

motelkonak
logo laktasi 

 

 

 

 

rtrs logo

 

 

КОЛЕКТОР ЦЦЛ д.о.о
Лакташи

 

 

 

Новинска агенција
Глас Српске

 

 

Независне новине
"Studio 078"
Лакташи 
euroexpress

 nova oprma logo

 

 

   

Видео прилози на YouTube