Савез друштава добровољних давалаца крви Републике Српске

ЉУБИЊЦИ ДАРОВАЛИ КРВ У НЕВЕСИЊУ

Чланови Удружења добровољних давалаца крви „Љубиње“ из Љубиња јуче су даровали крв у Служби за трансфузију у Невесињу. У акцији, коју Љубињци већ традиционално организују поводом крсне славе невесињске Болнице, Св. Василија Острошког, прикупљено је 13 доза драгоцјене течности.
Опширније

Мајевчани даровали драгоцјену течност

У Лопарама је данас организована добровољна акција даривања крви у организацији Дома здраве ове мајевичке општине, Удружења Добровољних даваоца крви Лопара,
Опширније

Запослени Завода „Др Мирослав Зотовић“ Бањалука даривали крв

Актив добровољних давалаца крви Завода за физикалну медицину и рехабилитацију „Др Мирослав Зотовић“ Бањалука, јуче је организовао трећу акцију добровољног давања крви запослених ове установе.
Oпширније...

Одржана традиционална акција даривања крви у Равном

У организацији Друштва добровољних давалаца крви „Љубиње“ и Трансфузијског центра СКБ Мостар, 13. фебруара 2020. године организована је још једна традиционална акција добровољног даривања крви.
Oпширније...

Хуманиста из Бијељине: Даривао више од 100 литара крв

Празници у многима од нас пробуде хуманост, али међу нама има и оних који своје хумане мисије спроводе непрекидно деценијама. Велики хуманиста Жико Тодоровић из Бијељине је онима којима је најпотребније даровао више од 100 литара крви.
Опширније

будите херој !

једна даривана доза = три спасена живота

Данас је у Модричи реализована велика акција даривања крви у којој је учествовало четрнаест друштава из земље, те гости из Србије и Црне Горе.
Акцији се одазвало 135 давалаца а прикупљено је 115 јединица крви.
Организатори су били ДДДК Рафинерија уља Модрича ( домаћин акције), Савез добровољних давалаца крви Републике Српске и Служба трансфузиологије крви Добој.


Иначе, Савез добровољних давалаца крви Републике Српске чине једанаест друштава.
Акција је трајала од 09,00 до 14,00 часова и реализована је у просторијама дискотеке Холивоод у Модричи, а након тога уприличен је заједнички ручак за све учеснике акције. Током ручка додијељене су захвалнице друштвима и истакнутим даваоцима крви.
Поред ДДДК Рафинерија уља Модрича, које је било домаћим акције, учешће су узели и чланови друштава из Бања Луке, Лакташа, Брода, Лопара, Бијељине, Љубиња, Требиња, Вишеграда и Рафинерије нафте Брод, те из Србије, “Галеника” Земун, Апатин и Јагодина, а из Црне Горе друштво давалаца крви из Никшића.
Из модриче су се акцији одазвали и многи грађани, самостално, а ту су опет били и чланови Хуманитарне организације “Срцем за Модричу” који редовно учествују у оваквим акцијама.
Током додјеле захвалница, Боро Бијелић, такође редовни давалац крви, обратио се присутнима и том приликом истакао је да модричко удружење је једно од најактивнијих у Републици Српској.
Модрича се још једном показала и доказала да је успјешан организатор и оваквих хуманих акција.


Извор: MODRICAINFO.COM

Активности Савеза у 2020. помогли

logoers

Мјешовити Холдинг „Електропривреда“ Републике Српске
акционарско друштво Требиње

Видео прилози на YouTube