Савез друштава добровољних давалаца крви Републике Српске

У Лакташима прикупљено 110 доза драгоцјене течности

У петак, 27. децембра 2019. године одржана је четврта годишња акција даривања крви у Дому здравља „Др Младен Стојановић“ Лакташи у
Опширније

Мајевчани даровали драгоцјену течност

У Лопарама је данас организована добровољна акција даривања крви у организацији Дома здраве ове мајевичке општине, Удружења Добровољних даваоца крви Лопара,
Опширније

ПРОТЕКЛА ГОДИНА НАЈУСПЈЕШНИЈА У РАДУ ТРАНСФУЗИОЛОШКЕ СЛУЖБЕ

Служба Завода за трансфузијску медицину у Невесињу испратила је 2019. као најуспјешнију годину у свом досадашњем раду.
Oпширније...

Хуманиста из Бијељине: Даривао више од 100 литара крв

Празници у многима од нас пробуде хуманост, али међу нама има и оних који своје хумане мисије спроводе непрекидно деценијама. Велики хуманиста Жико Тодоровић из Бијељине је онима којима је најпотребније даровао више од 100 литара крви.
Опширније

будите херој !

једна даривана доза = три спасена живота

Позиву на традиционалну вишедневну акцију даривања крви мод мотом „ Даруј крв, спаси живот“ коју је организовало бијељинско Друштво добровољних давалаца крви од 26. априла до 6. маја у просторијама трансфузијске службе у Бијељини, одазвало се преко 140 потенцијалних добровољних давалаца.

„ Дај крв, спаси живот“ подржали су и гости добровољни даваоци крви, дугогодишњи сарадници из Пљеваља, Лознице, Сувог Поља, као и ученици средње школе „ Михајло Пупин“ из Бијељине који су имали жељу за хуманим подвигом. Континуирана едукација и информисање, подизање свијести грађана о важности добровољног давања крви, једини је начин за постизање жељеног циља, да пацијент не чека крв, већ да крв чека пацијента.

У Служби трансфузијске медицине у Бијељини, похвалили су традиционалну априлску акцију Друштва добровољних давалаца крви „Здравље“ и велики потенцијал регије Семберије и Мајевице у прикупљању крви путем организованог добровољног давалаштва крви.

Захваљујемо се свима који су нас на било који начин подржали у реализацији ове велике хумане активности.

Активности Савеза у 2019. помогли

 

 

 

 

 

hetnobgd150px
Хидроелектране на Требишњици

 

elta hd1

 

LogoAndjelicX

 

motelkonak
logo laktasi 

 

 

 

 

rtrs logo

 

 

КОЛЕКТОР ЦЦЛ д.о.о
Лакташи

 

 

 

Новинска агенција
Глас Српске

 

 

Независне новине
"Studio 078"
Лакташи 
euroexpress

 nova oprma logo

 

 

   

Видео прилози на YouTube