У Вишеграду је данас организована акција добровољног даривања крви у којој је прикупљено 59 доза ове драгоцјене течности.

Акцији, коју је организовало Друштво добровољних давалаца крви „Стара Херцеговина“ из Вишеграда, одазвало се десетак друштава из Републике Српске, Србије и Црне Горе.

Предсједник Друштва „Стара Херцеговина“ Перо Крстић рекао је да је презадовољан одзивом давалаца.

„Ове године имамо госте из Јагодине, Ужица, Чачка, Ариља, Никшића, Љубиња, Бањалуке, Модриче и Бијељине“, навео је Крстић.

Он је додао да су Вишеграђани показали хуманост, заједно са осталим гостима који су даровали крв, напомињући да је више од 10 Вишеграђана дало крв.

Крстић је нагласио да у прошлој години ниједан болесник са подручја Горњодринске регије није имао потребу да чека крв, јер је она била обезбијеђена посредством друштва „Стара Херцеговина“.

Начелник Службе трансфузијске медицине Универзитетске болнице у Фочи Сенка Милић оцијенила је да је акција била успјешна.

„У Вишеграду смо традиционално и сваки пут одавде одемо задовољни јер имамо задовољавајући одзив добровољних давалаца крви. Сарадња са Удружењем добровољних давалаца крви из Вишеграда је одлична и половина залиха крви у болници Фоча је прикупљена захваљујући даваоцима из Вишеграда“, рекла је Милићева.

Извор: СРНА